Blogpost! Facts about hair

Onder normale omstandigheden zal elk haar dat uitvalt plaatsmaken voor een nieuw haar. Maar als je een tekort hebt aan vitamines & mineralen, aan een ziekte of stress leidt, medicatie gebruikt of chemische producten op je hoofdhaar en -huid gebruikt dan zal het langer duren voordat de haartjes weer terug groeien. *Situaties waarin het haarzakje dood is, zal ik hier niet bespreken.

Daarom is het altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als je gezond eet, zie je dat terug in je huid en haren. Naast gezond eten kan je bepaalde tekorten ook via supplementen aanvullen. Ik houd van het gebruik van supplementen. Ondanks dat ik zoveel mogelijk biologisch en gezond eet, heb ik toch altijd het idee dat onze hedendaagse voeding op het moment dat wij het consumeren niet meer alle voedingstoffen heeft.

Daarnaast vind ik kruiden en oliën echt passen bij een gezonde levensstijl. Het hebben van een gezonde hoofdhuid is de basis voor een gezonde haargroei. Door het inmasseren van oliën en kruiden worden vitamines en mineralen via je hoofdhuid opgenomen en komen ze zo in je bloedbaan terecht. Daarnaast is het inmasseren van een olie op je hoofdhuid heel erg gezond voor een betere doorbloeding. Wanneer er een betere doorbloeding plaatsvindt, gaan er meer vitamines en mineralen naar je hoofdzakje wat resulteert in een gezonde haargroei.

Hoe moet je de Aurelia Beauty Green Smoothie Hairgrowth Oil  aanbrengen?

Het beste is om 2 á 3 druppels olie aan te brengen op je hoofdhuid en deze voor minimaal 5 tot 10 minuten in te masseren. Dit proces dien je 2 tot 3 keer per week te herhalen. Het beste is om je hoofdhuid te masseren met je hoofd omlaag.

Ik adviseer om het gebruik van olie altijd op te bouwen. Olie is geschikt voor de meeste hoofdhuid- haartypes maar het gaat om de dosering. De ene hoofdhuid heeft maar 2 druppels nodig terwijl een andere hoofdhuid gemakkelijk 10 druppels aankan. Dit komt omdat er naast het haarzakje talgkliertjes zitten en die door teveel olie verstopt kunnen raken. De ene persoon is hier gevoeliger voor dan een ander. Mensen met een vettige hoofdhuid kunnen beter zo min mogelijk gebruiken en de olie na 1 á 2 uur eruit wassen terwijl mensen met een droge hoofdhuid gerust na het douchen een olie kunnen aanbrengen en dit erin kunnen laten tot de volgende haarwasbeurt. Uit mijn onderzoek is wel gebleken dat sommige testpersonen ondanks een vettige hoofdhuid veel baat hebben gehad bij Hairgrowth Oil van Aurelia Beauty.

Probeer uit wat bij jou past en kijk nooit naar een ander, want wat voor jou werkt hoeft niet voor de ander te werken! Dus pas altijd de dosering van een olie a.d.h.v. jouw haar- en hoofdhuidtype aan.

Hoe weet je dat je niet teveel hebt aangebracht?

Na het aanbrengen van olie moet je haar er niet uitzien als een wetlook kapsel of een droge afro, maar ertussenin. Dit verschilt namelijk per persoon. Denk niet hoe meer ik aanbreng hoe beter wat velen doen, want dat is een misvatting.

Als je de olie na 2 tot 8 uur goed uitwast, moet dat eigenlijk voldoende zijn als je het goed aanbrengt. Ik breng soms na het wassen ook een klein beetje olie aan omdat mijn haar dit nodig heeft. Soms sla ik dit

een weekje over zodat mijn hoofdhuid goed kan ademen. Waar ik altijd wel op let als ik een olie heb aangebracht op mijn hoofdhuid is dat ik niet gelijk naar buiten ga. Indien ik naar buiten ga bedek ik mijn hoofdhuid en haren. Olie trekt namelijk alle viezigheid in de lucht aan dus ga nooit olie smeren en lekker buiten lopen zonder je hoofd te bedekken.

Welk moment op de dag is het beste om een olie aan te brengen?

Ik zou zeggen in de avond je hoofdhuid goed inmasseren met een olie bij voorkeur voor het slapen gaan. Je lichaam herstelt zich namelijk tijdens je nachtrust.

Moet ik de olie aanbrengen op schoon of vies haar?

Het hebben van een gezonde hoofdhuid is de basis voor een gezonde haargroei. Daarom raad ik het zeker aan om je haar 2 keer in de week of om de 4 dagen te wassen met een shampoo die je fijn vindt. De meeste testpersonen gebruikten de olie in de avond voordat zij hun haar gingen wassen omdat ze niet met olie in hun haar naar hun werk of school willen gaan. Een ander deel gebruikte de olie zoals ik dat doe namelijk voor ik mijn haar ga wassen en nadat ik mijn haar heb gewassen. Ik breng het aan op zowel schoon als vies haar. De reden hiervoor is dat ik mijn haar tijdens het wassen wil beschermen tegen de shampoo, omdat de shampoo de natuurlijke oliën van mijn haar eruit wast. En na het wassen wil ik voorkomen dat mijn haar droog wordt van de shampoo dus breng ik zowel de hairgrowth olie aan op mijn hoofdhuid als de leave-in masker van Aurelia beauty op mijn haarpunten zodat mijn haar gehydrateerd blijft tot de volgende wasbeurt.

Welke product is beter om mee te starten de olie of de boter?

Ik gebruik ze beide naast elkaar. Ook de testgroep heeft dat zo gedaan. Ik vind dat ze elkaar aanvullen. Mijn haar kan nu niet zonder die boter. Ik merk dat vooral beschadigd haar hier echt veel baat bij heeft omdat het je haar echt goed hydrateert en de punten van je haar niet meer droog aanvoelen. Als je punten te droog zijn gaan je haren met de tijd breken en als je haar breekt zal je nooit lengte gaan creëren.

De olie gebruik ik weer om echt mijn hoofdhuid mee in te masseren. Omdat de olie ook veel kruiden bevat kan dit soms de haren juist droger laten aanvoelen. Maar ook hier geldt weer hoeveel je gebruikt en hoe vaak. En ook dat het bij elke persoon anders aanvoelt. Probeer verschillende manieren uit en kijk wat bij jou past. Het zijn beide natuurlijke producten met allebei ingrediënten van biologische oorsprong dus het is alleen maar goed voor je haar. Dus pas de dosering aan die past bij jouw haartype.

Hoe moet ik de haarboter gebruiken?

Altijd op vochtig haar en NOOIT op droog haar. Ik gebruik het altijd na het wassen van mijn haar als mijn haar handdoekdroog is. Ik breng eerst een beetje olie aan en masseer dit over mijn gehele hoofdhuid erna gebruik ik een ontklitspray of een leave-in conditioner met ontklitter en dan ga ik mijn haar borstelen en breng vervolgens per pluk de boter aan. Tot slot vlecht ik mijn haar en zorg ik ervoor dat die vlecht vast wordt gemaakt op mijn hoofd met een paar bobbypins, zodat mijn haar niet gaan wrijven tegen mijn kleding of mijn kussen als ik slaap.

De meeste testpersonen gebruiken het op vies haar die ze dan nat sprayen. Ze laten dit een nachtje inwerken en wassen het de volgende ochtend uit.

Hoe gebruik ik de dermaroller met de olie?

De Aurelia Beauty dermaroller dien je altijd te gebruiken op schoon gewassen haar. Zorg er altijd voor dat je dermaroller voor elk gebruik ontsmet met minimaal 70% alcohol en dat ook je handen goed schoon zijn. Je masseert je hoofdhuid eerst met een paar druppels olie vervolgens rol je de dermaroller diagonaal en horizontaal over het te behandelen hoofdhuid. Zorg er altijd voor dat je per kleine secties werkt en dat je je haren met je wijsvinger en middelvinger plat legt en dan rolt over je hoofdhuid, anders rol je de haren in de dermaroller.

Je kan dit tot wel 3 keer herhalen. Dus de olie aanbrengen en dan rollen, weer olie en rollen vervolgens olie en dan rollen. Pas wel je dosering aan als je vaker gaat rollen over het te behandelende gebied.

Door een dermaroller te gebruiken krijg je meer en sneller effect omdat door de minuscule naaldjes de olie sneller en beter wordt opgenomen door de hoofdhuid. Zo worden de vitamines en mineralen sneller opgenomen door de haarzakjes wat resulteert in nieuwere en snellere haargroei.

Meer informatie over de Aurelia beauty dermaroller lees je hier en ook hier.

Hoe olie te gebruiken bij de verschillende haartypes:

Als je type 3 haar hebt: Noord-Afrikaans

Dat zijn de meeste vrouwen met krullend haar dat de neiging heeft om heel snel droog aan te voelen. Dan kan je de olie 2 á 3 keer per week gebruiken omdat dit haar van nature vaak droger is en aanvoelt door de structuur van hoe het haar in het hoofdhuid ligt. Zie dit soort haar maar als een spiraal en stijl haar als een rechte glijbaan. Het is dus logisch dat de weg die de spiraal moet afleggen gewoon wat meer moeite kost dan de rechte glijbaan. Vandaar dat ik mijn haar een handje help door te oliën zodat ik de natuurlijke oliën die mijn hoofdhuid produceert naar beneden masseer om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Vettige hoofdhuid: niet teveel olie aanbrengen want je produceert zelf al teveel olie. Wanneer je je haar gaat wassen breng je ervoor olie aan op je haar en hoofdhuid. Laat dit 2 tot 4 uur inwerken en dan eruit wassen.

Normaal haar: gebruik olie als je ervan houdt, maar ik adviseer wel te oliën voordat je je haar gaat wassen.

Droog haar: genoeg olie aanbrengen op je hoofdhuid en op de punten van je haar aangezien de punten droog zijn.

Ik raad ook aan om elke 3 dagen je haar te oliën in een dosering dat past bij jouw haren en hoofdhuid. Als je erg droge haren hebt, is 3 keer per week aan te raden en niet meer.

Wat zijn de resultaten van de testgroep?

Ik ben zeer tevreden over de testresultaten die zijn bereikt bij gebruik van de hairgrowth oil en van de leave-in haarboter. Alle testpersonen ervaren snellere nieuwe haargroei, langer en gezond haar dat zacht aanvoelt en minder afbreekt.

Wat mij is opgevallen is dat de ene persoon het al merkt na 2 maanden gebruik en de andere persoon iets langer nodig heeft maar zeker na 3 maanden consequent gebruik een verschil merkt. Daarnaast is er ook een persoon met alopecia die resultaten zal ik binnenkort gaan delen daar het wat langer duurt bij een dergelijke haaraandoening.

Shop hier jouw haarolie

Shop hier jouw haarboter 

Shop hier jouw dermaroller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *